Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων    
Βούρβαχη 16 - 11743 - Αθήνα
+30 210 3224 872

Ημερίδα ΣΠΕΛ Agrotica 2022

«Οι προκλήσεις του σήμερα: Μαζί, εξασφαλίζουμε το αύριο για την Τροφή της Τροφής μας»

Η Agrotica αποτελεί μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις, όπου δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία σε όλους όσους εμπλέκονται στον αγροδιατροφικό κλάδο να αναλύσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει συνολικά ο κλάδος, να παρουσιάσουν προϊόντα- λύσεις – τεχνικές- προτάσεις, αλλά και να χαράξουν νέες στρατηγικές. Η σημασία της Agrotica αναδεικνύεται και από τη μεγάλη συμμετοχή που έχουν τα μέλη του ΣΠΕΛ σε αυτήν. Επίσης, ο ΣΠΕΛ είναι επίσημος υποστηρικτής της διοργάνωσης της Agrotica 2022.

Ο ΣΠΕΛ συνεπής στο ραντεβού του θα έχει ισχυρή παρουσία στην έκθεση με περίπτερο στο Βελλίδειο, Stand 7.

Παράλληλα, διοργανώνεται Ημερίδα ΣΠΕΛ, με θέμα «Οι προκλήσεις του σήμερα: Μαζί, εξασφαλίζουμε το αύριο για την Τροφή της Τροφής μας».

Η Ημερίδα προγραμματίζεται για το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 14:30 στην αίθουσα OLYMPIAS στο «Σ.Κ.Ι. Βελλίδης».

ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΠΕΛ 22.10.22

Στο μικροσκόπιο θα τεθούν οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αγροδιατροφής και οι προτάσεις που έχει αναπτύξει ο κλάδος των λιπασμάτων για τον αγρότη. Η θρέψη των φυτών δεν αντιμετωπίζεται πια μόνο ως καλλιεργητική πρακτική, αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ανάγκες της βιομηχανίας τροφίμων, τις επιστημονικές εξελίξεις καθώς και την ασφάλεια και επάρκεια των γεωργικών προϊόντων.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, με συμμετέχοντες από όλους τους κρίκους της αγροδιατροφικής αλυσίδας αναμένονται να αναδειχτούν σημαντικά συμπεράσματα. Πώς επηρεάζεται ο αγροδιατροφικός κλάδος από την πολεμική σύγκρουση και τη γεωπολιτική αστάθεια; Πώς κατευθύνει η μετά-covid εποχή την αγροδιατροφική αλυσίδα; Ποιός ο ρόλος των προϊόντων λίπανσης στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής; Ποιες είναι οι νέες τάσεις και εξελίξεις στον τομέα της θρέψης; Πώς οι Ευρωπαϊκές Πολιτικές και οι καταναλωτικές συμπεριφορές επηρεάζουν τον κλάδο της θρέψης; Πώς επαναπροσδιορίζεται η στρατηγική των εταιρειών σε ένα τόσο μεταβαλλόμενο περιβάλλον; Ποια είναι η σύνδεση των προϊόντων λίπανσης με τη διατροφή των ανθρώπων; Πως ο κλάδος των λιπασμάτων αναμένεται να υποστηρίξει το Πρόγραμμα της Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας;

Τα παραπάνω ζητήματα αναμένεται να σκιαγραφηθούν με συντονιστή τον Δημοσιογράφο κ. Πανάγος Γ. σε δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα θα συζητηθεί «Ο ρόλος της θρέψης φυτών στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων για τον αγροδιατροφικό κλάδο». Με βασικό εισηγητή τον Καθηγητή του ΓΠΑ από το Εργαστήριο Δενδροκομίας, κ. Ρούσσο Π., αλλά και με διακεκριμένους συμμετέχοντες, θα ακολουθήσει μια ανοικτή συζήτηση για τις αναδυόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αγροδιατροφής και ειδικότερα ο κλάδος των λιπασμάτων.

Στη δεύτερη ενότητα της Ημερίδας, θα παρουσιαστεί η Πρωτοβουλία του ΣΠΕΛ «Στηρίζουμε τον Άνθρωπο Της Υπαίθρου» που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Βασικός καλεσμένος του ΣΠΕΛ, ο Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας κ. Μπένος Σ.. Αναμένεται να συζητηθούν η συνεισφορά του ΣΠΕΛ στη δράση «Η Βόρεια Εύβοια ξαναγεννιέται και παράγει», καθώς και οι μελλοντικές ενέργειες του ΣΠΕΛ.

Χορηγοί του ΣΠΕΛ, που υποστηρίζουν τη συμμετοχή του ΣΠΕΛ στην Agrotica 2022 και τη διοργάνωση της Ημερίδας είναι οι εταιρείες: AΓΚΡΟΛΑ A.E., ACTIVE AGRO Α.Ε., ADAMA HELLAS Α.Ε, AFCO S.A., ΑΦΟΙ ΠΕΡ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε.Β.Ε, AGROHELLAS Α.Ε., AGROLOGY Α.Β.Ε.Ε., AGROSTEP Ε.Π.Ε., BASF ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε., ΒΗΠ Μ. Ε.Π.Ε., BIOSOLIDS S.A., ΓΕΩΛΙΧ Ε.Π.Ε., COMPO EXPERT HELLAS Α.Ε., CRETAGRO Ε.Π.Ε., ΔΕΘ HELEXPO A.E., EUROCHEM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ΖΙΚΟ Α.Ε., FARMACHEM S.A., FERTIKOM Μ. ΙΚΕ, ΚΑΡΜΠΟΚΑΛ Α.Ε., K+S GmbH, ΛΗΔΡΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Ε.Π.Ε., ΛΥΔΑ Α.Ε, ΜΕΓΚΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε., MEDILCO HELLAS A.E., MILLIKEN S.A., NATURE Α.Β.Ε.Ε, NEW TRADE FERTILIZERS Ε.Π.Ε., ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ A.B.E.E., SELENE S.A., SYNGENTA Α.Ε.Β.Ε., TEOFERT Α.Ε., UPL HELLAS S.A., VITACHEMIE M. IKE, ΦΥΤΟΘΡΕΠΤΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε., YARA HELLAS S.A.

Σας περιμένουμε όλους από κοντά…